7X TIPS DIE IK HAALDE UIT MIJN EETCONSULT VOOR KINDEREN MET ‘KIES LORRAINE’

EETCONSULT-KIES-LORRAINE-1

Al een jaar ongeveer vond ik dat het avondeten met Bobbi niet goed ging. Ze vond niks lekker, wilde nooit proeven. Het werd er niet leuker op aan tafel en ik merkte dat het hele ‘avondeten’ mij tegen ging staan. Ik besloot hulp in te schakelen en kwam uit bij KIES LORRAINE. Door één consult veranderde er veel en is het weer leuk aan tafel!

KIES LORRAINE is een orthopedagogische praktijk in Amsterdam voor rust, positiviteit & gezelligheid in huis. Als iets de gezelligheid kan verstoren is het wel gezeur aan de eettafel. Oprichtster van Kies Lorraine (Lorraine zelf) kwam bij mij thuis voor een consult van 1.5 uur.

Vooraf had ik een week lang een eetdagboek bijgehouden wat Bobbi per dag eet. Ook had ik met Bobbi een lijstje gemaakt wat zij allemaal wel en wat zij allemaal niet lekker vond.

Toen we het lijstje gingen doornemen bleek dat ze genoeg at en het wel mee viel qua wat ze niet lust. Ik maakte mij een beetje druk om het feit dat ze te eentonig en niet gezond genoeg at. Lorraine stelde mij gerust dat ik mij daar geen zorgen over hoefde te maken. Alleen dat al, was een fijn gegeven om uit het consult te halen.

Wat ik o.a. fout bleek te doen was niet overleggen met Bobbi wat we gingen eten. Ik riep “over een minuut gaan we eten”. Dan zette ik het eten op tafel en zei; “we gaan vandaag lekker XXX eten”. Bobbi riep dan meteen “dit vind ik niet lekker, dit eet ik niet”. Waardoor ik geïrriteerd raakte en eigenlijk altijd het avond eten al ongezellig begon.

Tips die Lorraine mij o.a. gaf om dit anders te doen waren het volgende;

1. TIEN MINUTEN VOOR ETENSTIJD AL AANKODINGEN DAT WE ZO GAAN ETEN

Ten eerste beginnen met 10 minuten van te voren zeggen dat we gaan eten. Dan ook al vertellen wat we gaan eten. Zo heeft zij de tijd om even te wennen.

2. EIGEN EMOTIE WEG LATEN

Als ik het eten op tafel zet, dan moet ik mijn eigen emotie weg laten. Niet van te voren al denken; ohhhh hier gaan we weer, het wordt van vast weer gezeur. Zeg ook NIET; dit is een super lekkere wortel, en die ga je lekker op eten. Geen mening over het eten geven.

3. MAAK HET GEZELLIG AAN TAFEL

Je moet het aan tafel gezellig maken en kinderen moeten het leuk vinden om met z’n allen te gaan eten. Bij ons werd het na de eerste 5 zeur minuten uiteindelijk altijd wel gezellig.

Heb aandacht voor elkaar (en uiteraard geen mobiele telefoons op tafel, maar dat spreekt denk ik wel voor zich…). Laat iedereen over zijn/haar dag vertellen. Wat was het leukst, wat was minder leuk. Waar heb je zin in morgen?

4. MAAK HET AVONDETEN NOOIT LANDER DAN 20 MINUTEN

Zorg dat het avondeten nooit langer duurt dan 20 minuten. Duurt het langer dan worden kinderen te onrustig aan tafel.

5. GEEN GROTE SNACKS MEER VLAK VOOR HET ETEN

Ik maakte zelf de fout om Bobbi om half 5 twee boterhammen te geven. Lorraine zei dat dit te veel vulde en ik dit beter door een craquotte cracker of komkommer kan vervangen.

6. BETREK JE KIND BIJ DE BESLISSING OVER HET AVONDETEN

Qua avondeten maak ik eigenlijk altijd de beslissingen, doe ik de boodschappen en kook.

Lorraine zei dat het ook een goed idee is om Bobbi meer te betrekken bij het avondeten. Dus samen boodschappen doen, waarbij zij in de supermarkt bijvoorbeeld de groenten mag kiezen die we die week gaan eten. Of als je online boodschappen doet, samen achter de computer zitten en uitzoeken.

Een ding waar ik ook erg mee zat, was dat Bobbi nooit eten wat ze niet kende wilde proeven. Ik vond dat erg frustrerend want ook al wist ik dat ze iets lekker zou gaan vinden, ze weigerde een hap te nemen.

SUPER TIP; DOWNLOAD HET GROENTERAPPORT

EETCONSULT KIES LORRAINE

7. MAAK EEN LIJST MET GROENTEN DIE ZE LEKKER VINDEN EN WILLEN PROEVEN

Een van de leukste tips vond ik om een lijst te maken met groenten. Via de website van Gezinnig vond ik het gratis printable Groenterapport. We hebben deze thuis uitgeprint en Bobbi heeft op de lijst aangegeven welke groente ze lekker vind.

Welke groente ze absoluut niet wilt eten. Tot slot de groente die ze wil proeven. Uiteindelijk mag ze 3 groente opschrijven die ze nooit meer wil eten. Die groente ga ik dan nooit meer voor haar maken en hoeft ze niet meer te proeven, de rest eet ze mee is de afspraak.

Dit waren 7 tips die ik kreeg, maar ik kreeg nog veel meer tips van Lorraine die eigenlijk heel simpel zijn. Mijn consult was twee weken geleden en al haar tips heb ik in de praktijk kunnen brengen. Ik merk echt zoveel verbetering en vooruitgaan.

Er is veel minder stress bij het eten, Bobbi wil groente proeven en ik denk niet; daar gaan we weer als ik het eten op tafel zet. Het avondeten is weer leuk! Wat één eetconsult dus al voor verschil heeft kunnen maken! Echt een aanrader om te doen.

Naast eetadvies geeft Lorraine advies over meerdere uitdagingen die je thuis kan ervaren. Bijvoorbeeld over slapen, gedrag, zindelijk worden, of wil je dat je kind beter in zijn of haar vel komt te zitten? Lorraine kan je praktische tips geven waar je meteen thuis mee aan de slag kan.

Wil jij ook advies van Lorraine, kijk dan op haar website wat zij voor je kan betekenen; kies-lorraine.nl

LEES OOK: CURSUS BEGINNEND OUDERSCHAP KIES LORRAINE AMSTERDAM

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.