DIAPERS & BAGS; WHAT TO BRING!

Diaperbag Fab

Voordat Julius er was, hield ik heel veel van tassen. Bij iedere outfit had ik wel een ander exemplaar en ik kon er eigenlijk nooit genoeg hebben, want die kleur of dat model was net niet leuk genoeg bij dat ene jurkje. Anno 2014 houd ik nog evenveel van tassen, alleen heeft Julius onderweg iets meer nodig, dan in mijn zwarte clutch gaat passen. Meet my new purse: de Paul Frank weekendtas. Toegegeven, het is echt wel een mooie tas, maar mijn lipgloss en tampons tussen de luiers… Niet handig. Nou ja, op zich handig, maar niet erg sexy. Helaas, als we met Juul op pad gaan, is het nogal overbodig om naast die hutkoffer zelf ook nog een tas mee te nemen, dus hoe niet sexy ook, die lipgloss en luiers gaan gewoon bij elkaar in de tas. Het is gewoon allemaal wat praktischer geworden sinds de komst van onze Juul. “Ik ga echt nooit zonder tas de deur uit!” Ik hoor het mezelf nog zeggen en moet je me nu zien: bepakt en bezakt met een kind op mijn heup en een weekendtas aan mijn schouder. Vergeet het oververhitte gezicht er niet bij te bedenken. Veel te vaak is het zo, dat de tas overvol zit met dingen die ik echt nooit gebruik. De helft is gevuld met voor-je-weet-maar-nooit-spullen en die nemen niet alleen veel ruimte in beslag, het is ook te voelen aan het gewicht van onze geliefde Paul Frank hutkoffer. Hierbij een lijstje met dingen die je echt wel in je tas moet hebben en spullen die je heus niet iedere keer mee hoeft te sjouwen, als je alleen maar even de stad in gaat of niet langer dan een paar uur van het nest weg bent..! Doe er je voordeel mee, print het lijstje uit of scroll er snel overheen en kijk stiekem toch, zodat je weet wat je wellicht in de toekomst te wachten staat..

Genoeg luiers: afhankelijk van hoe oud je kind is en hoe lang je wegblijft, weet je hoeveel luiers je moet inpakken. Julius is al één, dus hij hoeft niet meer ieder uur verschoond te worden.

Verschoningsmatje: Je weet vaak wel wanneer je kind een verschoning nodig heeft, maar voor alle andere keren dat het net niet uitkomt en je waarschijnlijk op een plek bent, waar verschonen een avontuur op zich is, is er het handige verschoningsmatje.

Voor de billen: Sudocrem, zinkzalf of bepanthen, zorg dat je altijd een crème voor je baby’s billen bij je hebt. Ze kunnen zomaar uitslag hebben of rode billen en dan is er niets fijner dan een dikke laag crème om de huid weer tot rust te brengen.

Crème & zonnebrand: Een crème voor op je kinds snoetje is nooit weg. Je kunt er ook billencrème opsmeren. Een klein tubetje zonnebrand is altijd goed om bij je te hebben, zeker als het voorjaarszonnetje zich weer laat zien. Ik smeer Julius in het voorjaar altijd in met zonnebrand (factor 50!), zodat hij de eerste uren beschermd is. Bijsmeren moet altijd, dus dan komt dat tubetje in de tas goed van pas.

Overige verzorgingsproducten: Babynageltjes zijn zo dun als vliesjes, die je zo kunt afscheuren (voorzichtig!). Juuls nageltjes zijn alweer wat steviger, dus dat afscheuren durf ik niet meer aan. Een kartonnen vijltje heb ik altijd bij me, voor het geval dat hij een haakje aan zijn nagel heeft, die anders helemaal inscheurt. Een vijl neemt nauwelijks ruimte in beslag, dus inpakken die handel! Geen metaal, anders vijl je het hele nageltje er meteen af.. Heeft je kind last van krampjes of doorkomende tandjes? Een extra exemplaar van bijvoorbeeld Cinababy of Chamodent van VSM in de tas kan je kinds redding zijn. En… die van jou.

Flesjes, eten en drinken: Afhankelijk van wat voor voeding je geeft, kun je bepalen wat je mee moet nemen. Als je flesvoeding geeft, is het handig om een flesje gekookt water mee te nemen. Een flesje afgekoeld water kan handig zijn om te mengen, als je je kind al snel moet gaan voeden.
Een torentje met melkpoeder, ook een belangrijke!

Slabbetje, spuugdoekje, hydrofieldoek: Een slabbetje en spuugdoekje (of twee) in je luiertas is geen overbodige luxe. Tijdens het eten gebeurt het nog wel eens dat sommige hapjes de mond van je kind niet bereiken, maar wel de weg naar dat smetteloze witte shirt weten te vinden. Zo blij ben je nog nooit geweest met dat slabbetje, die je toch maar wel in de tas hebt gedaan. Spuugdoekjes zijn voor alles handig. Vlekken op kleertjes, spugen, het afvegen van je kinds mond, als nat lapje om op te sabbelen bij doorkomende tandjes of bij koorts… Eigenlijk is een spuugdoekje een soort duizend dingen-doekje. Echt! Idem voor een hydrofieldoek, maar door de grootte van deze doek kan je je baby er ook nog in wikkelen, of je borst afdekken bij het voeden, of je kunt je baby erop leggen. Talloze mogelijkheden!

Een extra setje kleding: En dan bedoel ik ook een extra paar sokken. Geen idee hadden we, dat een baby zoveel kon poepen. Tot het moment dat we hem uit de auto haalde en ‘iets’ roken. Alles zat onder, van zijn rug tot aan zijn sokken. Niets erger dan niet thuis zijn, een baby die zichzelf heeft ondergepoept en geen schone kleding bij je hebben, believe me. Baby’s poepen niet alleen veel, er komt ook met regelmaat een dergelijke hoeveelheid spuug uit hun kleine lijfjes en ook daarvan weten we, dat baby’s een ver bereik hebben.

Speen en knuffel: Niet iedereen is fan van spenen, maar sommige baby’s halen heel veel troost uit het zuigen aan een speen. Julius werd er altijd rustig van, daarom hadden we altijd een extra speen bij ons. Nu nog, maar dat is meer ‘voor het geval dat’. Ook zijn lievelingsknuffel is altijd mee, zijn steun en toeverlaat. Niet vergeten, het is voor je eigen bestwil.

Speeltje: Een speeltje om je kind te vermaken is altijd handig om bij je te hebben. Sommige kinderen hebben genoeg aan hun omgeving, andere kinderen vinden het leuk als ze ergens mee kunnen spelen. Een klein speeltje past makkelijk in je tas en je kind wordt er blij van. Wij hebben altijd een Toet Toet auto van Vtech bij ons, Julius is er helemaal weg van.

 

-X- Max

 

Op de foto: Luiertas van Fab.

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.