fbpx

TUINIEREN IN DE CITY MET JE KIDS!

Vertikaal tuinieren 2

De zon schijnt en het is vakantie dus een perfecte gelegenheid om samen met je kinderen je tuin of balkon zomerproef te maken. Met de trend verticaal tuinieren gaat dat zeker lukken. Verticaal tuinieren is voor elke tuin en balkon geschikt. Zeker bij gebrek aan ruimte, zoals in de CITY en het staat nog super leuk ook.

Verticaal tuinieren is de trend voor de tuinaanleg van 2018.

Wat is verticaal tuinieren? De trend spreekt best wel voor zich. In plaats van tuinieren op de grond ga je verticaal tuinieren, dus de lucht in. Super handig voor als je een kleine tuin of balkon hebt zoals in de stad, maar toch van groen houdt.

Daarnaast ziet het er ook nog eens leuk uit als decoratie. Elke soort plant is te gebruiken, waardoor je de planten kan aanpassen naar de stijl in de rest van je tuin.

Hoe pas je verticaal tuinieren toe in je tuin of balkon? Tips en tricks om samen met je kinderen aan de slag te gaan met verticaal tuinieren.

  1. Koop speciale, verticale, kant-en-klare plantenbakken bij een tuincentrum voor op de grond. De bakken kunnen vervolgens opgevuld worden met vrolijke en kleurrijke planten.
  2. Hang verschillende bakken of potten boven elkaar aan een muur. De bakken en potten kan je ook aan elkaar verbinden door een touw, waardoor je de planten kan laten hangen. Super leuk voor op een balkon en een echte DIY. Laat bijvoorbeeld je kinderen te potten schilderen voor extra kleur en om het op te vrolijken.
  3. Gebruik oude pallets als plantenbakken. Vul deze met aarde en begin met tuinieren. Ga eens langs een bedrijf en vraag of ze lege pallets hebben. In bijna alle gevallen mag je ze gratis meenemen. Zijn ze toch nog ergens goed voor.
  4. Een goedkope mogelijkheid is door bijvoorbeeld lege plastic flessen open te knippen en deze te vullen met aarde en planten. Als je het leuk vindt geef je de flessen een vrolijke zomerse kleur met verf, zoals roze of geel.

Misschien heb je het in de afbeeldingen al gezien, maar niet alleen bloemen en planten kan je gebruiken als je aan het verticaal tuinieren bent. Groenten en fruit zijn ook erg populair, en hoe handig is het als je al die dure kruiden niet meer hoeft te kopen, maar gewoon uit je eigen tuin knipt. Daarnaast is het super leuk om samen met je kinderen te tuinieren. Ze mogen geoorloofd met de handen in de aarde, leren veel over groenten en fruit en gaan het straks nog lekker vinden ook.

Heb je zelf geen groene handen of kan je wel een klusjesman gebruiken? Op HomeDeal vind je alles over tuinaanleg. Veel plezier!

LEES OOK:

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *