TOE AAN EEN NIEUWE HOBBY? DIT IS LEUK OM TE DOEN;

Ben je toe aan een nieuwe passie?

Het leven van een MOM gaat niet altijd over rozen. Of je nu een single mom bent, getrouwd bent of een partner hebt, soms kom je gewoon tijd tekort voor jezelf. Als WORKING MOM heb je het soms écht zwaar, zeker als je ook regelmatig thuis werkt. Je hebt het gevoel continu ballen in de lucht te houden en je snakt naar een rustmomentje, alleen voor jou.

Uit onderzoek blijk ook dat werkende moeders het tegenwoordig zwaarder hebben dan werkende vaders. Dit kan leiden tot mentale en fysieke klachten. Hoe creëer je balans, met meer ‘me-time’? Door een nieuwe hobby of passie te vinden waarin je helemaal jezelf kunt zijn!

Wat dacht je van een nieuwe sport?

De Romeinen wisten het al: een gezonde geest in een gezond lichaam. Sporten is dé manier om van stressgevoelens af te komen. Het verbetert niet alleen je fysieke conditie, waardoor je meer energie krijgt. Juist je geest komt helemaal tot rust, omdat het zich op iets anders kan richten. We zullen de bekende sporten of sportieve activiteiten niet behandelen. Over BBB-training, fitness, Zumba of calisthenics en yoga is genoeg informatie te vinden. Geldt dat ook voor deze minder bekende sporten?

  • Verander in een echte zeemeermin: een zeemeermin zwemt op een andere manier dan jij. Je kunt het bij diverse zwembaden leren. Wat je nodig hebt is een zeemeerminnenstaart en glitter make-up. Wist je dat in 2017 voor het eerst een Nederlands kampioenschap zeemeerminzwemmen is georganiseerd?
  • Bossaball: als je echt alles van jezelf wilt geven, is bossaball voor jou een echte uitdaging. Het is een combinatie van volleybal, voetbal en turnen. Je speelt het op een speelveld van luchtkussens en trampolines.
  • Quidditch of zwerkbal: je leest het goed, dé sport uit de Harry Potterboeken bestaat echt. Uiteraard vlieg je niet op je bezem, maar hou je hem gewoon tussen je benen. En net zoals in de films zijn er ook drie soorten ballen. Wedden dat je kinderen het geweldig vinden als ze hun moeder zo bezig zien?
  • Zelfverdedigingssporten: van judo, karate, kickboksen of taekwondo heb je vast gehoord, maar ken je de onbekendere soorten ook? Het Braziliaanse Capoeira lijkt op een dans en met het Filipijnse Escrima leer je jezelf verdedigen met stokken. Of is Japans zwaardvechten, Kendo, meer iets voor jou? Zeer effectief is de Israëlische zelfverdedigingskunst Krav maga, dat daar ook aan het leger en de politie onderwezen wordt.

Laat je creativiteit stromen

Je draait je hand niet om voor een doe-het-zelfklus en handig als je bent heb je de kinderkamer helemaal opnieuw ingericht. Is het nu tijd om mooie dingen voor jezelf te maken? Wat dacht je van de volgende suggesties?

  • Cursus edelsmeedkunst: wie houdt er nou niet van mooie sieraden en wat is er nou mooier als je juwelen draagt die je verder nergens tegenkomt? Bij veel juweliers kun je een cursus volgen waar je de kneepjes van het vak leert.
  • Doe een cursus creatief schrijven: je hebt vast het een en ander meegemaakt in je leven dat je graag op papier wilt zetten. Gevoelens en ervaringen omzetten in een verhaal of een gedicht, dat valt nog niet mee. Schrijf je in voor een cursus creatief schrijven en leer hoe je jouw persoonlijke verhaal zo kunt vormgeven, dat het écht raakt en écht overkomt.
  • Niet weggooien maar upcyclen: Heb je nog oud serviesgoed, een oud tafeltje of meubilair dat alle glans verloren heeft? Weggooien is zonde. Laat je creativiteit stromen en geef ze een nieuw leven door ze te upcyclen. Schuur dat oude kastje opnieuw, geef het een mooie kleur en versier het met schelpen, kralen of mooie steentjes. Zorg dat je schuurpapier, verf, lijm en decoratief materiaal bij de hand hebt en je kunt zo aan de slag.

Je leven is al hectisch genoeg. Je verdient het om tijd met jezelf en je nieuwste passie door te brengen. Je mag zelf bepalen of je buitenshuis actief aan de slag gaat of binnenshuis je creativiteit aan het werk zet. Gun jezelf de tijd en creëer zo meer balans in je leven. Je partner en je kinderen zullen het zeker weten te waarderen!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.