SAMEN MET JE MINI NAAR EEN YOGARETRAITE!

ouder en kind yoga retraite 2 ouder en kind yoga retraite 1

Mediteren en Kamperen, het retraitecentrum in Friesland lanceert vanaf deze zomer twee yogaretraites waar ouders samen met hun kinderen naartoe kunnen gaan. Een weekend dat in het teken staat van stilstaan, ontspanning en tijd voor elkaar.

Het is soms best een opgave om een goede balans te vinden. We proberen met zijn allen een hoop ballen in de lucht te houden met werk, kinderen, vrienden en je geliefde. In dit weekend is het juist de bedoeling dat je als ouder zoveel mogelijk organisatie en verplichtingen los kunt laten, zodat je meer aandacht hebt voor elkaar, samen kamperen, spelen in de buitenlucht en de yogalessen.

Het weekend is voor kinderen van alle leeftijden van baby tot een veel ouder kind, iedereen is welkom. De groepen zijn klein en de activiteiten worden aangepast op leeftijd, zodat het aansluit op de interesses en het ontwikkelingsniveau van het kind. Het programma bestaat uit lessen die zowel gezamenlijk als apart van elkaar gedaan worden.

De creatieve activiteiten die de kinderen doen als de ouders yoga krijgen, sluiten aan bij de uitgangspunten van meditaties en yoga. Denk bijvoorbeeld aan toeval technieken; verven met ecoline op vochtig papier. Tijdens de gezamenlijke lessen wordt er yoga en spelletjes met verschillende attributen als skippyballen gedaan waar thema’s als vertrouwen, het vinden van rust en samenwerking al spelenderwijs aan bod komen. Dit kan ook een moment zijn voor babymassage en rustige oefeningen voor ouder en baby.

De activiteiten met de kinderen worden begeleid door Roos Eckhardt. Als socio- en creatief therapeut werkt zij al ruim 10 jaar met kinderen van verschillende leeftijden.

Voor de ouders is er vinyasa yoga waar ontspanning en activiteit afgewisseld worden. Deze lessen worden gegeven door gecertificeerd yogadocent Tess Eckhardt. Op de mat krijg je inzicht in waar je grenzen liggen en leer je bewust te voelen wanneer het tijd is om een stap terug te nemen. Tegelijkertijd maak je je lichaam sterker, meer flexibel en gezonder.

De weekenden zijn 7-9 juli en 4-6 augustus. Mocht je niet willen kamperen dan is er ook de mogelijkheid om in een B&B in de buurt te slapen.

De prijs voor een weekend voor jou en je kind is inclusief lessen, alle maaltijden en kamperen 295 euro. Kijk voor het hele programma en meer info op; www.mediterenenkamperen.nl

 

2 Reacties

 1. Jose

  Is deze retreat van 2018? Zijn er ook data bekend in 2019?

  Antwoord
  • Bettina

   Dat waren de data van 2018 inderdaad! Ik zou even op de website kijken voor nieuwe data!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.