Het weekend is er om uitgebreid te ontbijten. Niet dat we doordeweeks op een koffie en een banaan moeten leven, ik bedoel te zeggen dat we op zater- en zondagen onze creatieve kant kunnen laten zien. Neem de tijd, laat de kinderen meehelpen en leer ze dat gezond eten belachelijk leuk is! En vooral erg lekker. Een juice van ananas en kokoswater bijvoorbeeld in plaats van sinaasappelsap, of de overnight chia pudding met bosbessen en aardbeien die de yoghurt van de zondag heeft verstoten. Maar natuurlijk is pannenkoeken bakken het allerleukst én lekkerst wat er is. In het weekend dan. Maandagen zijn er voor havermoutontbijten. Let u op? Men nemen (3 personen):
Ingrediënten:
2 koppen boekweitmeel
2 theelepels kaneel
Snuf zout
3 eieren
1 banaan, in plakjes
2 koppen rijstenmelk
Kokosolie
Topping (naar keuze):
Amandelpasta (of bio-pindakaas)
Biologische aardbeienjam
Bosvruchten
Agavesiroop
What to do?
Mix de ingrediënten, totdat er een mooi vloeibaar beslag ontstaat (de banaan mag de structuur behouden). Laat één eetlepel kokosolie heet worden en schep een kleine soeplepel beslag in de pan. Draai de pannenkoek om als de bovenkant niet meer vloeibaar is. Bak daarna nog één minuut. Bon appetit!
Blog by Florine Duif