TIPS VOOR EEN TIENER-PROOF WOONKAMER!

Een woonkamer waar tieners blij van worden

Veel tieners vluchten snel naar hun kamer zodra ze uit school komen. Maar het is als MOM natuurlijk gezelliger als ze wat vaker in de woonkamer zitten. De oplossing? Maak de woonkamer simpelweg wat aantrekkelijker voor je tienerdochter of – zoon. Vaak zijn een paar simpele aanpassingen al voldoende.

Een tiener-proof woonkamer maakt het bovendien verleidelijker om klasgenoten en vrienden mee naar huis te nemen. 

Grote hoekbank met hocker

Het hele gezin zal genieten als je van de woonkamer een echte chillplek maakt. Dit doe je door een ruime hoekbank te kopen. Hoekbanken zijn perfect voor tieners die willen hangen en hoeven bovendien helemaal niet duur te zijn. In het ideale geval schaf je ook een bijpassende hocker aan zodat er altijd meerdere mensen met de benen omhoog kunnen zitten. De opstelling is flexibel en relaxed. Precies waar tieners dol op zijn! Te krappe driezitsbanken of enkel een paar stoelen zijn een no-go.

Kussens en dekentjes

Je maakt de zithoek nog aantrekkelijker met kussens en meerdere dekentjes. Hiermee kan iedereen z’n eigen comfortabele plekje maken en een gevoel van veiligheid creëren.

Vloerkleed in de zithoek

Tieners zitten verrassend graag op de grond. Zeker als er een grote vriendengroep over de vloer komt. Een zacht vloerkleed is daarom een mooie toevoeging aan de woonkamer. Direct een goede reden om iedereen de vieze schoenen uit te laten trekken in de gang!

Trendy decoratie in de woonkamer

Betrek je kind bij het decoreren van de woonkamer. Ontdek wat trendy is en ga eventueel samen shoppen. Probeer een balans te vinden tussen een volwassen stijl en de speelse, creatieve touch van een tiener.

Ruimte voor hun hobby

Zorg ervoor dat er niet alleen in hun eigen slaapkamer, maar ook in de woonkamer ruimte is voor de hobby’s. Is jouw kind dol op lezen? Maak een plank vrij in de boekenkast voor zijn/haar favoriete boeken. Is jouw tiener dol op LP’s? Zet de platenspeler dan op een prominente plek in de zithoek om deze passie te kunnen delen.

Spelcomputer binnen handbereik

De meeste tieners zijn gek op gamen. Overweeg om de spelcomputer in de woonkamer neer te zetten in plaats van op de slaapkamer of op zolder. Je kunt wellicht wat minder lang tv kijken dan gehoopt, maar je geniet wel vaker van de aanwezigheid van je kind!

Draadloze speaker voor muziek

Tot slot mag een draadloze speaker niet ontbreken. Al voor een kleine prijs heb je een goede luidspreker die met bluetooth werkt. Zo kan iedereen gemakkelijk de favoriete muziek afspelen.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.