fbpx

DE LEUKSTE FESTIVALS DEZE ZOMER VOOR OUDERS ÉN KIDS

De Parade

Het leuke aan de zomer, naast het lekkere weer natuurlijk, zijn de festivals. Lekker ongedwongen genieten van het weer, eten, muziek en theater. Nog leuker om dit samen met je kids te doen, genoeg festivals waar dit heel goed kan. We hebben de leukste festivals van deze zomer op een rijtje gezet.

1. Buitengewoon kinderfestival

Een kinderfestival dat zich richt op kinderen vanaf 4 jaar. Het festival vindt plaats op 15 juni in Overveen op het terrein van Camping de Lakens. Wat is er allemaal te doen: silent disco, een mega twisterkleed, workshops (zoals een DJ workshop, de hit bij mijn zoon!), theater en zoveel meer. Daarnaast zijn er voldoende foodtrucks en muziek voor een echte festival sfeer. Ook leuk: de optredens zijn leuk voor groot en klein: denk aan deelnemers van the voice of het junior songfestival.

Omdat het festival wordt gehouden op het terrein van Camping de lakens ook leuk om dit te combineren met een weekendje kamperen of te verblijven in een van de accommodaties (zoals slapen in een airstream).

www.kinderfestivalhaarlem.nl

2. Into the great wide open

De reis alleen al is een leuke activiteit voor kinderen. Met de veerboot het water over naar Vlieland, alleen dat al zorgt voor een instant lekker even weg gevoel. Dit jaar viert ITGWO haar 10e verjaardag dus dat belooft nog leuker te worden dan de voorgaande jaren. Een heerlijk ongedwongen festival midden in de natuur met muziek, kunst, heerlijk eten en ook aan de kinderen wordt voldoende gedacht. Dit jaar vindt het plaats op 29 augustus t/m 1 september.

intothegreatwideopen.nl

Surfana

3. Surfana

Een heerlijk 3 daags festival voor surfminded people…dus ja, je kan er ook surfen maar er is zoveel meer. Denk aan hele toffe workshops, heerlijk eten, kunst en muziek. Het festival vindt ook plaats bij camping De Lakens in Bloemendaal, dat staat natuurlijk garant voor een leuke vibes zo in de duinen. Boek een 3 daags ticket en verblijf in een van de leuke tenten en laat je onderdompelen in de relaxte vibes van de surfers. Ik zeg: zet 6-8 september in je agenda!

www.surfana.com

4. De parade

De parade is en blijft altijd goed. Voorheen ging je er heen zonder kids (en dat kan natuurlijk nog steeds) maar overdag ook zoo leuk met kids. Ik krijg mijn kids nooit mee naar huis op de parade. Heerlijke kindervoorstelling, knutselen, zuurtjes maken, de ouderwetse snoepkraam en off course de draaimolen. Tussendoor lekker neerploffen op het terras bij een van de vele foodtrucks. De parade trapt zoals altijd af in Rotterdam, dit jaar op 21 juni, om via Den Haag en Utrecht te eindigen in Amsterdam. Ook leuk om een keer naar een andere stad naar de parade te gaan, de sfeer is in elke parade stad weer zo anders.

deparade.nl

5. Diverse FoodfestivalsD

Dan zijn er natuurlijk alle leuke foodfestivals! Natuurlijk de rollende keukens met hemelvaart in het Westerpark, maar ook in de andere steden komen er steeds meer foodfestivals mee zoals Eten op rolletjes, Trek, Lepeltje Lepeltje.

Geniet van lekkere hapjes en drankjes zittend in de zon terwijl de kinderen zich lekker vermaken in de buitenlucht. Vaak zijn er nog genoeg activiteiten voor kinderen te vinden.

6. Kindermuziek Festival (Bergen & Amsterdam)

Het KinderMuziekFestival is een muzikale proeftuin waar kinderen van alle leeftijden kennismaken met de rijkdom aan verschillende muzikale smaken. Het festival programmeert naast professionele muzikanten met een focus op het jonge publiek, ook bands, ensembles en artiesten die normaal gesproken het volwassen publiek bedienen en hun optreden voor deze gelegenheid vertalen naar de jeugdige KinderMuziekFestival-bezoekers.

www.kindermuziekfestival.nl

 

BLOG BY JOYCE @joycecorneel

Ik ben Joyce en samen met mijn vriend Sander heb ik 2 zoons: Olle (2012) en Flo (2016). Mijn vrije uurtjes gaan vooral op aan kindermode. Ik vind het enorm leuk nieuwe merkjes te ontdekken en deze te combineren tot te gekke combi’s. Zeker als jongensmom vind ik het best lastig de jongens leuk te kleden. In mijn blog ga ik jullie zeker laten zien wat mijn ontdekkingen hierin zijn. Naast shoppen en stylen gaat mijn hart sneller kloppen van heel veel andere dingen: gezellig borrelen en eten met vrienden, uitgebreid koken, reizen en natuurlijk Amsterdam. Voorheen werkte ik in het dagelijks als financieel manager in het bedrijfsleven, maar in 2019 heb ik een sabbatical genomen! Gewoon een jaar doen waar ik zijn in heb, zoals bloggen, genieten en tijd voor mijn gezin.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.